Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Calea Ferată a sistat circulația trenurilor din cauza ploilor abundente

© Sputnik / Miroslav RotariTren Поезд
Tren Поезд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toate trenurile de pe cursele locale din Moldova nu vor circula pe parcursul zilei de duminică, 14 mai, din cauza ploilor abundente

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Calea Ferată din Moldova anunță despre sistarea circulației trenurilor de pe cursele locale pe parcursul zilei de duminică, 14 mai, din cauza ploilor torențiale. 

Наводнение в Калифорнии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Potop în Moldova. Salvatorii scot oamenii de sub ape

”Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, a ploilor abundente, întru evitarea oricăror riscuri și asigurarea securității pasagerilor, administrația CFM a luat decizia de a sista cursele feroviare locale pentru tot parcursul zilei de duminică, 14 mai”, anunță CFM.

În seara zilei de sâmbătă, trenul de pe cursa Chișinău – Moscova și-a intrerupt cursa. 

Meteorologii au emis o nouă avertizare în Moldova. Este vorba despre riscul sporit de inundații. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, din cauza ploilor torențiale nivelul apei în bazinele acvatice ar putea crește cu un metru. Astfel, apare riscul revărsării apei peste maluri.

Drum inundat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autobuze cu pasageri și mașini, blocate de inundații. Salvatorii sunt în alertă

Hidrologii prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundaţii locale. Agenţii economici,  în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizaţi să atragă atenţia la starea barajelor. 

Până în seara zilei de 14 mai, este în vigoare și codul galben de averse, descărcări electrice, grindină și vijelie. Pe alocuri, se prognozează precipitații de până la 40 de litri pe metrul pătrat. Vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0