Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autobuze cu pasageri și mașini, blocate de inundații. Salvatorii sunt în alertă

© ziaruldevrancea.roDrum inundat
Drum inundat - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii îndemnă cetățenii să nu iasă din locuințe în caz de averse și să apeleze de urgență serviciul 901 în situații excepționale

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI este în alertă după precipitațiile înregistrate în ultimele ore. 

Conform informațiilor operative, ploi abundente au fost înregistrate în localitățile Țînțăreni, Bulboaca, Speia, Botnărești, Geamăna, raionul Anenii Noi. 

În urma precipitațiilor în mai multe gospodării din raionul Cimișlia apa a intrat în curțile oamenilor, iar salvatorii au fost solicitați pentru pompare. Iată imaginile postate de martorii oculari. 

 

De intervenția echipelor de salvatori este  nevoie și în localitatea Țînțăreni, Anenii Noi, unde echipajele ajută oamenii. 

Conform informației prealabile în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni, torentul de apă a blocat traseul de la intrarea în localitate. La fața locului pentru deblocarea autovehiculilor lucrează două echipaje de pompieri. 

Наводнение. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă: un sat din raionul Ialoveni a fost inundat – VIDEO

Salvatorii au deblocat 6 autoturisme și 2 autobuze cu pasageri. 

Serviciul Situații Excepționale monitorizează situația din țară și intervine de urgență în cazul în care oamenii se află în situații de risc. Mai mult, salvatorii îndemnă cetățenii să nu iasă din locuințe în caz de averse și să apeleze de urgență serviciul 901 în situații excepționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0