Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se însoară Chirtoacă. Primarul a făcut un legământ

© www.vipmagazin.mdAnișoara Loghin și Dorin Chirtoacă
Anișoara Loghin și Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politicienii noştri, dornici mai întotdeauna să se dea în spectacol şi gata să scoată un plus de imagine chiar şi din cele mai intime momente ale vieţii, ajung să afişete dintr-o dată o exagerată pudoare. Falsă pudoare

După ce şi-a cerut aleasa în căsătorie chiar în buricul târgului, în faţa a mii de oameni veniţi să sărbătorească "Ziua Limbii", apoi şi-a anunţat divorţul pe facebook, publicul vrea să fie pus în continuare la curent cu noutăţile din viaţa personală a primarului Capitalei, iar presa nu face decât să răspundă acestor solicitări.

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Vinerea neagră a lui Dorin Chirtoacă va fi mâine

Iată însă că edilul şef al urbei noastre europene a devenit brusc extrem de pudic şi decis să nu-şi mai scoată în public viaţa privată. Nu că anterior cineva l-ar fi obligat să facă acest lucru.

Întrebat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, dacă mai are de gând să se recăsătorească, Dorin Chirtoacă i-a răspuns tranşant jurnalistului: „Ceea ce ține de viața privată nu mai discutăm niciodată în public, cu atât mai mult la televizor".

Iar atunci când moderatorul emisiunii l-a întrebat dacă a greşit anterior şi a vorbit prea mult despre ceea ce ar fi trebuit să rămână doar într-un spaţiu intim, Chirtoacă s-a arătat de-a dreptul supărat, subliniind iritat că nu mai discută niciodată cu nimeni în public despre viaţa privată.

„Deja s-a discutat prea mult despre viața privată în ultimii zece ani", a mai spus el.

Chișinău Ciocana curte zăpadă 21-04-2017 - Sputnik Moldova
Mai degrabă se va prăbuși cerul pe pământ, decât Chirtoacă va demisiona

Cu puţin tip în urmă, nepotul lui Mihai Ghimpu a mai făcut declaraţii în acest sens, atunci cânt presa a vehiculat zvonul că primarul i-ar fi cumpărat iubitei sale un automobil de lux.

Precizând totuşi că nu are iubită şi lansându-se în divagații despre maşinile pe care le-a avut, le are, dar pe care nici gând să le dea în dar vreunei ipotetice iubite, Chirtoacă a jurat să-şi ţină departe de ochii lumii viaţa privată, dându-ne aproape o lecţie despre ce înseamnă viaţă personală.

„Viaţa personală ţine de fiecare în parte şi nu am de gând să discut public despre aceasta aşa cum a cum fost în trecut. Cu atât mai mult cu cât viaţa personala a fost suficient de expusă în toţi anii şi în special în ultimii", a punctat acesta.

Panseurile primarului despre viața personală sunt importante şi interesante, dar conţin şi o umbră de reproş. Şi cui ar avea ceva de reproşat Chirtoacă. Bănuim, jurnaliştilor, care s-au prea interesat de viaţa lui privată şi l-au tot tras de limbă, iar el, slab de fire, nu ie-a putut rezista.

Дорин Киртоакэ и Анишоара Логин - Sputnik Moldova
Societate
De ce s-a încheiat subit căsnicia "liniştită" a primarului Chirtoacă

Chirtoacă nu ar fi primul politician care, după ce îşi transformă viaţa privată în telenovelă, vorbeşte cu note de reproș despre cât de expusă le este această viață personală şi cât de ahtiaţi sunt unii să le răscolească prin coşul cu rufe murdare. De parcă nu tot ei îşi flutură, atunci când le convine, aceste rufe prin faţa publicului. Şi nu ei ar fi cei care nu fac un pas fără alai de jurnalişti în urma lor, care să le imortalizeze fiecare gest ori vorbă „de duh".

Până la urmă însă, dacă Chirtoacă a decis să nu mai facă din viaţa sa personală un bun public, nu putem zice decât că este o intenţie lăudabilă şi să-i dorim succes. Dar şi să vedem cât rezistă.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacţiei Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0