Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vinerea neagră a lui Dorin Chirtoacă va fi mâine

Abonare
Centrul Național Anticorupție a întreprins săptămâna aceasta mai multe acțiuni în cadrul unor dosare de corupție, în care sunt implicați înalți funcționari ai unor instituții aflate în gestiunea liberalilor

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnic. Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au descins marți, la Primăria Capitalei, dar și la domiciliile unor funcționari din administrația Chișinăului. În urma perchezițiilor operate de aceștia, șapte persoane au fost reținute în cadrul dosarului parcărilor cu plată, inclusiv viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport Public, Igor Gamrețchi.

Mai în glumă, mai în serios, Chirtoacă le-a zis jurnaliștilor prezenți la fața locului că i-a întrebat pe ofițerii CNA când vor veni și după el.

„Mi-au zis că data viitoare", a relatat Chirtoacă.

După ce joi au urmat alte percheziții, de data aceasta fiind vizați funcționari de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, gestionat tot de liberali, "data viitoare" ar putea fi chiar în timpul cel mai apropiat.

Обыски в кабинете министра транспорта Юрия Киринчука - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Inevitabilul s-a produs: Și ministrul Chirinciuc a fost reținut

Amintim că Ministrul liberal al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut joi pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

Totodată, viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, învinuit în dosarul parcărilor cu plată, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, "arestatul a colaborat cu organul de urmărire penală şi a făcut declaraţii care aduc informaţii importante pentru anchetă în ceea ce priveşte modul în care era organizată schema şi beneficiarii acesteia"

Arest la domiciliu pentru Nistor Grozavu: a început să facă dezvăluiri>>>

Putem presupune că informațiile dezvăluite de Grozavu îl vizează și pe primarul municipiului, Dorin Chirtoacă, astfel că acesta, așa cum presupunea chiar el, s-ar putea trezi în scurt timp cu oaspeți de la CNA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0