Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii nu vor contesta sentința dată asasinilor Cristinei Parhomenco

© Facebook / Кристина ПархоменкоКристина Пархоменко
Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Abonare
Șocant: Termenul de detenție dat minorilor care au asasinat-o pe Cristina Parhomenco va rămâne neschimbat, deși părinții victimei nu sunt de acord cu sentința dată.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Partea acuzării nu intenționează să conteste sentința pronunțată în privința asasinilor Cristinei Parhomenco, a declarat joi, pentru Sputnik Moldova, procurorul Alexandru Rață care instrumentează acest caz.

În dosarul privind omorul minorei au fost cercetați patru adolescenți, cu vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia au fost reținuți la câteva zile după depistarea cadavrului fetei, fiind plasați imediat în izolatorul de anchetă. Al treilea, care nu are încă 14 ani, vârstă la care poate fi tras la răspundere pentru infracțiunea comisă, a scăpat cu o amendă.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Când vor ieși de după gratii ucigașii Cristinei Parhomenco

Cel mai mare dintre ei a fugit și a fost dat în urmărire. Ulterior, a fost reținut la granița cu Ungaria.

Miercuri, 26 aprilie, acest caz răsunător care a șocat nu doar orașul Strășeni, ci întreaga țară, a fost închis. Judecata a pronunțat sentința pentru cei trei făptași minori: fiecare va sta după gratii câte 6 ani și 8 luni.

„Nu, procurorii nu intenționează (să conteste — nota red.) acest lucru. Deoarece acesta este termenul-limită de pedeapsă prevăzut pentru inculpați. Aceștia au colaborat cu ancheta. Conform legii, în asemenea cazuri avem dreptul să cerem doar acest termen, care a fost stabilit", a spus procurorul.

Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: omorul Cristinei Parhomenco, ce spun asasinii și mama victimei

Omul legii a menționat că nici în privința adolescentului de 17 ani, partea acuzării nu are de gând să atace decizia de judecată.

„Și el este un minor, nu a împlinit 18 ani. Da, el nu a colaborat cu ancheta, însă la judecată și-a recunoscut vina și a povestit totul cum s-a întâmplat", a adăugat Rață.

Procurorul a spus că avocatul părții vătămate intenționa să atace decizia instanței de judecată.

„Dar nu este sigur dacă va face acest lucru sau nu. Cum vor proceda ceilalți, nu știu", a conchis procurorul Rață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0