Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: omorul Cristinei Parhomenco, ce spun asasinii și mama victimei

© Facebook / Кристина ПархоменкоКристина Пархоменко
Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Abonare
Au trecut patru luni de la omorul teribil al adolescentei din Strășeni Cristina Parhomenco, săvârșit de alți patru minori: ce spun criminalii, mama victimei și procurorii

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Trei dintre cei patru minori, inculpați de procurori în dosarul omorului adolescentei din Strășeni, Cristina Parhomenco, riscă fiecare până la 10 ani de închisoare, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik-Moldova procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață. 

Exclusiv: minorii au recunoscut că au ucis-o pe adolescenta din Strășeni>>>

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie 2016 de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. La 11 ianuarie, în Moldova a fost extrădat și cel de-al patrulea învinuit de acest omor, în vârstă de 17 ani. Tânărul a fost reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie 2016, în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre România și Ungaria.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Societate
Pentru criminalul minor de la Strășeni nu există loc la Spitalul de Psihiatrie

”Adolescenții sunt învinuiți în cadrul unui dosar comun de omorul intenționat al Cristinei Parhomenco”, a declarat pentru Sputnik Alexandru Rață.

Procurorul a precizat că doi minori și-au recunoscut pe deplin vina, iar al treilea, în vârstă de 17 ani, refuză până în prezent să dea depoziții și să colaboreze cu ancheta.

Deși toți făptașii au fost reținuți și sunt dovezi ale vinovăției acestora, procurorii nu pot trimite deocamdată dosarul în instanță, deoarece rezultatele expertizei psihiatrico-legale în cazul adolescentului de 17 ani încă nu au fost transmise procurorilor de medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

”Imediat ce vom primi acest document, îl vom anexa la dosar și cauza penală va fi transmisă spre examinare la Judecătoria Strășeni”, a declarat pentru agenție procurorul raionului.

Mama Cristinei Parhomenco, care își creștea singură copila, și care mai are în grijă o fiică minoră, a înaintat față de criminali și pretenții materiale. Suma despăgubirilor morale cerută de mama victimei este deocamdată confidențială.

Задержание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unul dintre cei mai înfiorători criminali va fi extrădat astăzi, în Moldova

Cei trei minori, de 15,16 și 17 ani, se află acum în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Agenția Sputnik Moldova a prezentat la începutul lunii ianuarie imagini exclusive de pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde a fost extrădat adolescentul de 17 ani din Strășeni, reținut la frontieră cu Ungaria. Știrea a trezit un larg interes din partea cititorilor noștri, fiind accesată de peste 53 de mii de vizitatori doar pe site-ul agenției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0