Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor ieși de după gratii ucigașii Cristinei Parhomenco

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța a pronunțat ieri verdictul în dosarul omorului adolescentei din Strășeni, comis în toamna anului trecut

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Trei minori, învinuiți de uciderea cu bestialitate a Cristinei Parhomenco, au fost condamnați la câte 6 ani și 8 luni de închisoare. Sentința a fost pronunțată, joi, de Judecătoria Strășeni.

Crima odioasă, săvârșită în toamna anului trecut la Strășeni, a zguduit localitatea, dar și întreaga țară. Corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit la cinci zile de la dispariția acesteia de acasă.
Instanța a pus punct, miercuri, în acest dosar răsunător, inculpații beneficiind însă de un termen redus pentru că sunt minori, dar și pentru că și-au recunoscut vina.

Condamnați într-o instituție de detenție - Sputnik Moldova
Bărbații nu violează. După crima din Strășeni regret abolirea pedepsei capitale

De comiterea crimei au fost suspectați patru adolescenți, cu vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia au fost reținuți la două zile după descoperirea cadavrului și au fost plasați în izolator. Al treilea, care încă nu a împlinit 14 ani, vârsta la care ar putea purta răspundere penală pentru comiterea unei infracțiuni, a scăpat doar cu o amendă.

În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova cel de al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare.

Toți aceștia au colaborat cu ancheta și și-au recunoscut vina. Astfel, instanța i-a condamnat la 6 ani și 8 luni de pușcărie. Când va ieși din detenție, cel mai mare dintre criminali va avea vârsta de 23 de ani, iar cel mai mic — 21. Astfel, aceștia ar putea reuși chiar să-și facă studiile într-o instituție de învățământ superior și să-și facă un rost în viață.
De cealaltă parte, părinții fetei omorâte nu sunt de acord cu verdictul Judecătoriei Strășeni și intenționează să caute dreptate în alte instanțe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0