Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă pentru pompieri și salvatori în noaptea Învierii

© Sputnik / Miroslav RotariПожарные
Пожарные - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conform datelor operative, în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 59 de situații, reușind lichidarea a 7 incendii.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. În noaptea Învierii angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au lucrat într-un regim sporit. Pompierii au asigurat securitatea antiinceniară și au intervenit la lichidarea situațiilor de risc. 

Conform datelor operative în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 59 de situații, reușind lichidarea a 7 incendii. 

Paramedicii și medicii Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare au acordat primul ajutor calificat pentru 20 de persoane aflate în situații de risc. De ajutorul SMURD au avut nevoie oameni din raioanele Bălți Fălești și Cahul.

Starea de pregătire a salvatorilor și pompierilor de “Noaptea Învierii” - Sputnik Moldova
Salvatorii - la datorie în noaptea Învierii. Se interzice arderea cauciucurilor

Intervenția angajaților Serviciului Salvatori și Pompieri a fost necesară și la deblocarea ușilor pentru a ajuta oamenii care s-au pomenit închiși în propriile locuințe. 

Pompierii au fost solicitați în 16 cazuri pentru localizarea focarelor de vegetație, care riscau să cuprindă spații extinse.

 Angajații Serviciului Situații Excepționale al MAI au asigurat securitatea antiincendiară în prejma Catedralei Nașterea Domnului din municipiul Chișinău, unde un echipaj de pompieri a vegheat ca focul deschis să nu provace incendii. 

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de Noaptea Învierii, la datorie au fost peste 500 de salvatori și pompieri cu 100 autospeciale de intervenție. 

Serviciul Situații Excepționale îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să apeleze de urgență telefonul 901 în cazul în care se pomenesc într-o situație de risc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0