Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Salvatorii - la datorie în noaptea Învierii. Se interzice arderea cauciucurilor

© Photo : dse.mdStarea de pregătire a salvatorilor și pompierilor de “Noaptea Învierii”
Starea de pregătire a salvatorilor și pompierilor de “Noaptea Învierii” - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii şi salvatorii iau măsuri pentru a preveni eventuale incendii în biserici în perioada sărbătorilor pascale, salvatorii vor fi la datorie și în noaptea Învierii.
Salvatorii - la datorie în noaptea Învierii. Se interzice arderea cauciucurilor

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va supraveghea starea antiincendiară în perioada sărbătorilor pascale. În acest context, pentru menținea securității și pentru intervenții în situații de risc vor fi antrenați peste 500 de angajați ai serviciului, dintre care 300 vor acționa la lichidarea situațiilor excepționale.

"Ceea ce ţine de utilizarea focului deschis, arderea cauciucurilor. Se interzice acest lucru, însă dat fiind faptul că sunt aceste obiceiurile acestea, noi intervenim cu solicitarea să fie asigurată securitatea. Adică să nu fie lăsate fără supraveghere aprinderea rugurilor", a afirmat şeful efectivului de salvatori al SPCSE, Oleg Malașevchii.

Mai mult, peste 100 autospeciale vor fi gata să intervină, fiind incluse în servantul de luptă. În rezervă vor fi gata 500 de angajați cu 50 autospeciale de intervenție. În municipiul Chișinău sunt în stare de alertă 12 autospeciale de intervenție cu un efectiv de 70 angajați ai serviciului. Mai mult, în caz de necesitate gărzile vor fi suplinite cu angajați de rezervă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0