Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aveți un loc de muncă? Vedeți ce schimbări vă așteaptă

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочее место
Рабочее место - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul pregătește un amplu proiect de modificare a Codului Muncii, care este elaborat în parteneriat cu oamenii de afaceri și sindicate

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Documentul principal care reglementează relațiile de muncă dintre angajați și angajatori va fi modificat. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Pavel Filip la ședința grupului de lucru privind modificarea Codului Muncii. 

Reprezentanţii mediului de afaceri susțin că actualul Cod al Muncii conţine o serie de carenţe, care creează confuzii, contradicții și dificultăți în aplicare. Pentru depăşirea acestor lacune, grupul de lucru a formulat propuneri de modificare a 36 de articole din legislația muncii. Scopul acestor schimbări vizează stabilirea unui echilibru între drepturile și obligaţiile salariaților și angajatorilor.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că este important ca statul să exercite rolul de regulator, astfel ca, pe de o parte, să fie protejate drepturile angajaţilor, iar, pe de alta, să se ţină cont de interesele angajatorilor.

Трудовая книжка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi condiţii la locul de muncă. Ce au schimbat deputaţii în Codul Muncii

”O asemenea abordare ar stimula angajatorii să desfășoare o activitate transparentă, pentru a evita plata salariilor în plic și evaziunea fiscală, dar și ar contribui la promovarea investițiilor și la crearea locurilor de muncă”, a afirmat șeful Guvernului.  

Prin modificările efectuate se propune reducerea listei actelor pe care trebuie să le dețină angajatorii în domeniul relațiilor de muncă, care sunt verificate de către inspectorii de muncă.

Proiectul de modificare a Codului Muncii va fi propus pentru discuţii în cadrul Comisiei naţionale tripartite pentru consultări publice Guvern – Sindicate — Patronate. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0