Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul raionului Strășeni, detalii în cazul omorului Cristinei Parhomenco

© Facebook / Кристина ПархоменкоКристина Пархоменко
Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul raionului Strășeni a spus câți ani riscă minorii implicați în omorul Cristinei Parhomenco, când va avea loc prima ședință de judecată și a oferit detalii privind expertiza psihiatrică a inculpaților

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Procurorii de la Strășeni au finalizat acțiunile procesuale în cazul omorului adolescentei de 14 ani, Cristina Parhomenco, și au trimis dosarul în instanță. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de către procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Imagini exclusive cu adolescentul criminal din Strășeni, extrădat în Moldova

Uciderea cu cruzime a elevei din clasa a opta, Cristina Parhomenko, a zguduit nu doar orașul Strășeni, ci și toată Moldova. Cadavrul fetei a fost găsit la cinci zile de la dispariția acesteia de acasă. Poliția suspectează patru adolescenți de comiterea omorului, cu vârste cuprinse între 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia au fost reținuți la două zile după descoperirea cadavrului și au fost plasați în izolator. Al treilea, care încă nu a împlinit 14 ani, vârsta la care ar putea purta răspundere penală pentru comiterea unei infracțiuni, a scăpat doar cu o amendă.

În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova cel de al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare.

Procurorul Rață a precizat că dosarul a fost transmis astăzi judecătoriei Strășeni. Componența completului de judecată va fi stabilită în decurs de 10 zile, după care va fi decisă ziua în care va avea loc prima ședință de judecată.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: minorii au recunoscut că au ucis-o pe adolescenta din Strășeni

Rață afirmă că, potrivit rezultatelor expertizei, toate persoanele implicate în acest dosar sunt sănătoase din punct de vedere psihic.

Conform Codului Penal al RM, pedeapsa maximă pentru suspecți poate fi de 10 ani de închisoare, deoarece nu au atins încă vârsta majoratului. Dacă ar fi fost maturi, ar fi fost condamnați la 20 de ani de închisoare sau la detenție pe viață, a menționat procurorul.

Presa a scris anterior că cel mai mic dintre părtașii la crimă ar dispune de o înregistrare video cu momentul uciderii Cristinei Parhomenko.

„Băiatul de 13 ani va figura în dosar în calitate de martor. Iar faptul că acesta ar fi avut pe telefonul mobil o înregistrare cu momentul săvârșirii crimei este doar o versiune a părții vătămate. Noi l-am supus unui interogatoriu suplimentar, însă nu am avut niciun fel de date concrete", a precizat omul legii.

Acesta afirmă că nici minorul și nici părinții și fratele său nu au avut vreodată telefoane mobile.

Crima de la Strășeni: un polițist dat afară, unul retrogradat, doi — sancționaț>>>

„Ei nu au în casă nici măcar un computer. În timpul interogatoriului suplimentar, minorul a negat că ar avea o astfel de înregistrare. Desigur, dacă ar fi avut-o, aceasta ne-ar fi prins bine. Procurorilor le-ar fi fost mult mai lesne să dovedească vinovăția", a menționat Rață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0