Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost stabilită identitatea presupusului sinucigaș din Sankt Petersburg

© Ruslan SHAMUKOV / AFPСитуация у станции метро Технологический институт в Санкт-Петербурге, 3 апреля 2017
Ситуация у станции метро Технологический институт в Санкт-Петербурге, 3 апреля 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul de anchetă al FR: autorul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg este un cetățean al Rusiei, originar din Kârgâzstan, Akbarjon Djalilov.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Reprezentantul oficial al Comitetului de Anchetă (CA) al FR, Svetlana Petrenko, a comunicat că departamentul a stabilit identitatea presupusului executor al actului terorist din metroul de la Sankt Petersburg, acesta fiind Akbarjon Djalilov, comunică RIA Novosti.

„Ancheta a stabilit identitatea bărbatului care a declanșat explozia în vagonul unui tren din metroul din Sankt Petersburg. Acesta s-a dovedit a fi Akbarjon Djalilov, născut la 1 aprilie 1995", a spus Petrenko.

Explozia s-a produs luni, într-un tren de metrou, între stațiile „Sennaia ploșciadi" și „Tehnologiceski Institut". Potrivit ultimelor date, în urma atacului terorist au decedat 14 persoane, iar 49 au fost rănite. Se presupune că bomba a fost detonată de bărbatul ale cărui rămășițe au fost găsite în vagonul trei al trenului, au declarat responsabili de la CA.

Взрыв в метро Санкт-Петербурга - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Vom acorda ajutor celor care au avut de suferit în exploziile din metrou

Anterior, angajații Comitetului Securității Naționale din Kârgâzstan au comunicat că bărbatul suspectat de comiterea atacului terorist din Sankt Petersburg este originar din Kârgâzstan. În orașul Oș, angajații serviciilor speciale îi interoghează pe părinții presupusului terorist, cetățean al Rusiei, Akbarjon Djalilov, transmite Sputnik Kârgâzstan.

„Conform legislației, Comitetul de Stat pentru Securitate Națională are dreptul să desfășoare acțiuni operative de investigație. Are loc interogarea părinților și a apropiaților suspectului", menționează serviciile respective într-un comunicat.

Oficiali de la ambasada Kârgâzstanului de la Moscova au menționat că partea rusă nu s-a adresat deocamdată Bișkekului în legătură cu persoana suspectată.

Sinucigașul a lăsat geanta cu bombă la o altă stație

Взрывы в метро в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Rusia
Doliu de trei zile în Sankt Petersburg

Angajații Comitetului de Anchetă au comunicat de asemenea că explozia produsă în tren între stațiile de metrou „Sennaia ploșciadi" și „Tehnologiceski Institut" a fost declanșată de aceeași persoana care a amplasat un alt dispozitiv explozibil, la stația „Ploșciadi Vosstania".

„Concluziile expertizei genetice și înregistrările camerelor de supraveghere ne dau temei să presupunem că anume persoana care a comis atacul terorist în vagon a lăsat o geantă cu un dispozitiv explozibil la stația „Ploșciadi Vosstania", a comunicat CA.

O eventuală explozie la stația „Ploșciadi Vosstania" a fost zădărnicită datorită depistării la timp a dispozitivului explozibil artizanal. Șeful Metroului din Sankt Petersburg, Vladimir Gariughin, a declarat că va propune să fie decorați trei angajați ai metroului care au contribuit la descoperirea bombei. Potrivit lui Gariughin, un angajat al serviciului control al metroului a izolat la timp locul unde se afla geanta suspectă, a chemat specialiștii, astfel fiind prevenită o nouă explozie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0