Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Doliu de trei zile în Sankt Petersburg

© AP Photo / www.vk.com/spb_today via APВзрывы в метро в Санкт-Петербурге
Взрывы в метро в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul antiterorist din Federația Rusă a anunțat că în urma deflagrațiilor din metroul din Sankt Petersburg au murit 11 oameni, iar alții 45 au fost răniți.

CHIȘINĂU, 04 apr — Sputnik. În Sankt Petersburg a fost anunțat doliu timp de trei zile. Ancheta are în vizor câteva versiuni cu privire la cele întâmplate. Surse din cadrul anchetei au anunțat că există un bănuit despre care we4 crede că ar avea legătură cu grupări islamice radicale. Versiunea că în atacurile teroriste au fost comise doar de o singură persoană n u este singura luată în calcul e anchetă, transmite RIA Novosti.

Numărul victimelor este în creștere

Comitetul național antiterorist a anunțat că în metroul capitalei de nord a Federației Ruse au murit în urma deflagrațiilor 11 oameni, iar alții 45 sunt răniți.

Autoritățile ruse au trimis în Sankt Petersburg un grup de experți, din care fac parte reprezentanții securității, poliției și cei de la situații excepționale.
Anchetatorii au început să-i caute pe comanditarii și executorii acțiunii teroriste.

Responsabilii din cadrul departamentului situațiilor excepționale au publicat lista celor care au avut de suferit în urma exploziei și care au fost internați în spital. În total sunt 51 de persoane.

Autoritățile din Sankt Petersburg au anunțat că spitalele în care au fost internați răniții sunt asigurate cu sânge pentru transfuzii.

Deși nu este atestat un deficit de sânge pentru transfuzii, ministrul Sănătății al Federației Ruse, Veronica Skvorțova, a venit la Sankt Petersburg și a îndemnat populația să doneze sânge. Ea a spus că, în astfel de cazuri, rezervele nu sunt de prisos.

Ea a mai anunțat că medicii din Sankt Petersburg vor comunica prin video chat cu colegii lor din Moscova pentru a stabili cum vor fi tratați răniții.

Washingtonul este gata să acorde o mână de ajutor

După deflagrația care a avut loc în metroul din Sankt Petersburg, președintele rus, Vladimir Putin, a mers și a depus flori la stația Tehnologhiceskii Institut. După care al a fost sunat de către președintele Statelor Unite, Donald Trump, care i-a asigurat pe ruși de sprijinul său.

"În discuția telefonică, Trump a exprimat condoleanțele lui rudelor celor morți și a rugat ca cuvintele lui de susținere să fie transmise poporului rus", a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Putin i-a mulțumit colegului său american pentru cuvintele de susținere", a mai spus Peskov.

După această discuție, Casa Albă a precizat că Trump i-a propus lui Putin ajutor în identificarea autorilor crimei și tragerea lor la răspundere.

"Președintele Donald Trump a oferit o susținere totală din partea autorităților americane ca răspuns la atacurile teroriste în vederea identificării și tragerii la răspundere a făptașilor. Președintele Trump și președintele Putin au fost de acord că terorismul trebuie să fie învins în mod rapid și hotărât", anunță serviciul de presă al Casei Albe.

Pescov a precizat că deocamdată deflagrațiile din metroul din Sankt Petersburg nu pot fi numite atacuri teroriste, dat fiind că ancheta nu a constatat deocamdată acest lucru și urmează să examineze toate versiunile.

"Toate indiciile arată că a fost comis un atac terorist, dar ancheta trebuie să examineze toate versiunile", a spus Pescov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0