Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unul dintre cei mai înfiorători criminali va fi extrădat astăzi, în Moldova

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În după-amiaza zilei de miercuri, pe Aeroportul Chișinău va fi extrădat autorităților moldovenești unul dintre cei mai înfiorători criminali din țară.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik.Unul dintre autorii teribilului omor din 25 noiembrie de la Strășeni va fi extrădat miercuri, autorităților țării noastre. Procedura de extrădare va avea loc la ora 16:30, pe Aeroportul Chișinău.

Cristina Pahomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator.

Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească doar o amendă.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omorul de la Strășeni: conducerea poliției locale, suspendată din funcție

Cel de-al patrulea asasin, în vârstă de 17 ani, pe nume Vitalie Vlad, a fost reținut, în data de 6 decembrie, de autoritățile ungare în timp ce traversa frontiera din România spre Ungaria.

Tânărul va fi adus, miercuri după-masă, cu cursa regulată Istanbul – Chișinău pe Aeroportul Chișinău și predat poliției moldovenești.

Procurorul raionului Strășeni, Alexandru Rață, a declarat pentru Sputnik că imediat de la Aeroport, minorul de 17 ani va fi adus în instanță la Strășeni, unde organul de urmărire penală îi va înainta învinuirea, îi va prezenta drepturile și îl va informa despre dreptul de a ataca decizia de arest preventiv, după care minorul urmează să fie adus înapoi la Chișinău și plasat în arest în unul din izolatoarele din Capitală.

Potrivit informațiilor Sputnik, tânărul care va fi extrădat astăzi în Moldova este inițiatorul omorului adolescentei de 14 ani. Surse din cadrul anchetei au declarat agenției că acesta ar fi propus celorlalte persoane participante la omor ca tinerei să-i fie scoși ochii, pentru că în opinia sa pe retină rămâne ultima imagine văzută de om.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0