Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pentru criminalul minor de la Strășeni nu există loc la Spitalul de Psihiatrie

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Vlad
Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Abonare
Minorul Vitalie Vlad, care și-ar fi recunoscut participarea la omorul Cristinei Parhomenco din Strășeni, a fost respins și de Spitalul Clinic de Psihiatrie, unde a încercat să-l interneze avocatul presupusului ucigaș.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie au acceptat să examineze dosarul lui Vitalie Vlad, care își mai zice și „Zaiaț", însă au refuzat să-l interneze pe acesta, informează today.md.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Societate
Unul dintre suspecții crimei de la Strășeni vrea la spital, nu la pușcărie

Anterior, la cererea avocatului lui „Zaiaț", judecătorul Igor Chiroșca a emis o încheiere prin care a dispus plasarea presupusului ucigaș într-o clinică psihiatrică în scopul stabilirii prin investigații, în condiții de staționar, a gradului de responsabilitate al minorului.

Jurnaliștii de la today-md au discutat cu șeful-adjunct al Secției urmărire penală de la Inspectul de Poliție din Strășeni, care a declarat că minorul, cel puțin deocamdată, nu va fi internat în clinica de psihiatrie.

Vitalie Vlad este arestat și la ora actuală se află în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Totodată, sursa citată a precizat, după o discuție cu vicedirectorul expertiză psihiatrico-legală al Spitalului Clinic de Psihiatrie, că „persoana pe numele căruia există un mandat de arest nu poate fi internată la staționar și nici adusă cu escortă din cauza faptului că activitatea secției specializate în expertizarea legală a persoanelor aflate în arest, singura de altfel în Republica Moldova, a fost sistată, iar paza a fost ridicată de către MAI din data de 16 ianuarie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0