Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Ce a făcut un vameș ca să pună mâna pe 40 de mii de euro

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vă întrebați cum este posibil ca un vameș care are un salariu de câteva mii de lei să locuiască într-un palat și să se plimbe cu o mașină de lux care costă sute de mii de euro? Dacă ați știi câți bani estorchează vameșii de la oamenii de afaceri, v-ar pieri orice urmă de mirare.

CHIŞINĂU, 27 mart — Sputnik. Procuratura Anticorupție a anunțat că l-a trimis în judecată pe un ofițer al Serviciului Vamal pentru "trafic de influență". Și nu este vorba de o sumă de vreo câteva sute de lei sau câteva mii de lei, ci de tocmai de 40 de mii de euro.

Швейное производство. - Sputnik Moldova
Societate
Află cum apar în Chișinău imobile și mașini de lux – un caz relevant

Este important să menționăm că cel care a luat acești bani nu este un vameș oarecare, ci ofițer de urmărire penală în cadrul Serviciului Vamal Chișinău. Și culmea, a pretins acești bani de la un om de afaceri care nu a comis nicio ilegalitate, căruia, pur și simplu, i-a inventat un caz de contrabandă.

Procuratura Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că inculpatul a fost reținut acum trei luni, pe o cauza penală în care mai sunt vizați un polițist al Direcției Investigarea Fraudelor a Inspectoratului General de Poliție și șeful unei secții cadrul Direcției Investigarea Fraudelor al Inspectoratului Național de Investigații.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceștia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro, pe care l-a asigurat că pot interveni pe lângă procuror în vederea mușamalizării cazului de contrabandă, de care, chipurile, businessmanul ar fi fost bănuit.

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Zece vameși învinuiți de acte de corupție riscă 15 ani de pușcărie

Ofițerul de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chișinău a fost reținut în momentul în care i-a fost transmisă suma de 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Deși bănuitul a încercat să scape de urmărire, după mai multe ore de căutări, a fost localizat și reținut. Banii au fost depistați într-un automobilul părăsit, care se afla lângă scara blocului de locuit al bănuitului, unde acesta, înțelegând că este filat, i-a aruncat.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acțiuni de urmărire penală pentru a-l reține și pe șeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP, care este organizatorul acestei infracțiuni. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, fiind anunţat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind deja emis mandat de arest pentru 30 zile în contumacie.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0