Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce insistă Ghimpu s-o facă pe Zotea vicepreședinte al Parlamentului

© Sputnik / facebook.com Alina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik a aflat din surse sigure că, la ultima ședință a alianței de la guvernare, Mihai Ghimpu a propus candidatura tinerei liberale Alina Zotea pentru funcția de vicespicher al Parlamentului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Mari minuni se întâmplă în politica moldovenească! Pe fundalul căderii vertiginoase a popularității Partidului Liberal, politicienii de dreapta ar face orice, doar să se mențină cât mai mult timp cu putință pe linia de plutire, amânându-și astfel decesul politic.

Гадания - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alina Zotea i-a ghicit în cărți lui Anatol Șalaru

Din surse demne de încredere, Sputnik a aflat că liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, face lobby pentru Alina Zotea, țintind pentru ea funcția de vicepreședinte al Parlamentului țării.

Focoasa brunetă, ale cărei fotografii au tot făcut furori pe rețelele sociale, este considerată în sânul Partidului Liberal mâna dreaptă a președintelui formațiunii, adică a lui Mihai Ghimpu.

Care sunt atuurile Alinei? Aptitudinile organizatorice? Sau poate o agerime a minții ieșită din comun? Aceasta este o enigmă chiar și pentru unii membri ai PL. Însă un lucru este cert: cariera sa fulminantă și ascensiunea în politică ar putea fi invidiate de oricine visează să ajungă pe Olimpul politic și duce lipsă de protectori influenți.

© Photo : perfecte.mdAlina Zotea
Алина Зотя - Sputnik Moldova
Alina Zotea

În contextul părăsirii formațiunii de către fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care a decis să-și facă propriul partid politic, dar și a discuțiilor despre favoritismul ce înflorește în PL, Alina Zotea i-a luat apărarea lui Mihai Ghimpu, susținându-l în fel și chip. Iar într-un interviu, aceasta chiar a declarat că partidul pe care vrea să-l înființeze Șalaru nu are nici un viitor politic. Deoarece, atâta timp cât există originalul, adică PL, copia moare.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Politică
Bombă: Alina Zotea ”riscă” să ajungă în fruntea PL

Zotea consideră că „în Republica Moldova există un singur partid unionist și acesta este Partidul Liberal".

Amintim cum a început scindarea politică în sânul liberalilor. În vara anului trecut, între Anatol Șalaru, care era vicepreședinte al PL, și Mihai Ghimpu s-a iscat un conflict. Cauze au fost mai multe: afaceri, bani, putere și refuzul de a-l susține pe liderul liberalilor în campania electorală pentru prezidențialele din toamna lui 2016. Neînțelegerile au atins apogeul în a doua jumătate a lunii decembrie, când consiliul politic al PL l-a destituit pe Șalaru din funcția de vicepreședinte al formațiunii și i-au retras sprijinul politic. Iar în preajma Anului Nou lui Șalaru a avut parte de o adevărată surpriză, fiind demis din funcția de ministru al Apărării prin decretul noului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

© Photo : kp.mdAlina Zotea, în toată frumusețea
Алина Зотя во всей своей красе - Sputnik Moldova
Alina Zotea, în toată frumusețea

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0