Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alina Zotea i-a ghicit în cărți lui Anatol Șalaru

© Sputnik / Alexei Kudenko / Accesați arhiva multimediaГадания
Гадания - Sputnik Moldova
Abonare
Liberala Alina Zotea i-a prezis viitorul politic fostului său coleg de partid Anatol Șalaru care a anunțat despre crearea Partidului Unității Naționale (PUN)

CHIȘINĂU, 21 mar – Sputnik. Deputatul liberal Alina Zotea, despre care presa de la Chișinău scrie că ar putea ocupa locul lui Anatol Șalaru la funcția de vicepreședinte al PL, în prorocește fostului său coleg moartea politică.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Palma pe care i-a tras-o Anatol Șalaru lui Mihai Ghimpu

Fostul ministru al Apărării și ex-liberalul Anatol Șalaru a anunțat că intenționează să lanseze un nou partid de dreapta în Moldova. Congresul de constituire al Partidului Unității Naționale (PUN) va avea loc, potrivit lui Șalaru, la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lui mai.

Zotea a declarat într-un interviu pentru un portal de la Chișinău că formațiunea pe care vrea să o creeze Șalaru nu ar avea nici un viitor politic, deoarece atâta timp cât există originalul, adică PL, copia moare.

”Cineva spunea că atâta timp cât există originalul, copia moare”, a afirmat liberala.

În opinia lui Zotea, ”în Republica Moldova există un singur partid unionist și acesta este Partidul Liberal care a fost unicul partid ce și-a asumat în alegerile parlamentare și la cele prezidențiale Unirea cu România”.

Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce rol are România în formarea Partidului Unității Naționale al lui Șalaru

Șalaru a fost demis din funcția de prim-vicepreședinte al PL în luna decembrie a anului trecut de Consiliul republican al PL. Totodată, la 27 decembrie, prin decret prezidențial, la cererea lui Ghimpu, Șalaru a fost demis și din funcția de ministru al Apărării.

Conflictul dintre Ghimpu și Șalaru a apărut încă vara trecută, când, fiind în funcția de ministru al Apărării, Anatol Șalaru a refuzat să favorizeze firma liberalului Iurie Dârda în cadrul unui tender pentru construcția apartamentelor pentru militari.

Relația Ghimpu-Șalaru a devenit și mai tensionată în campania pentru alegerile prezidențiale, în cadrul căreia a candidat și Mihai Ghimpu. Șalaru a refuzat să facă campanie în favoarea liderului său și a susținut-o pe Maia Sandu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0