Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Liberal a fost părăsit de mai mulți activiști din raionul Cahul

© Sputnik / Мирослав РотарьГимпу Шалару Ghimpu Salaru
Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Abonare
Un șir de fruntași ai Partidului Liberal din raionul Cahul au anunțat că îl părăsesc pe Mihai Ghimpu și aderă la formațiunea lui Anatol Șalaru.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Mai mulți membri ai Partidului Liberal din raionul Cahul au prăsit formațiunea. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele raionului Cahul Vlad Cășuneanu pe o rețea de socializare.

Anatol Șalaru și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru vrea să-l lase pe Ghimpu cu fundul pe gheață

Potrivit ziuadeazi.md, în mesajul său, Vlad Cășuneanu afirmă că, împreună cu alți camarazi, părăsește partidul lui Mihai Ghimpu și aderă la ce al lui Antol Șalaru, Partidul Unității Naționale.

„Fiind conștient de faptul că după cele ce urmează a fi spuse aici voi fi criticat, blamat și învinuit de multe rele de către conducerea Partidului Liberal, vă aduc la cunoștință, că am luat decizia, împreună cu mai mulți colegi, consilieri raionali, orășenești și sătești ai Partidului Liberal, să ader la grupul de inițiativă pentru înființarea unui nou partid de dreapta, proeuropean, proromân, care va promova valorile și tradițiile neamului românesc, PARTIDUL UNITĂȚII NAȚIONALE!", scrie Vlad Cășuneanu.

Totodată, Cășuneanu susține că gestul la care a recurs el nu este un act de trădare.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu s-a scăpat cu vorba: am adus la putere hoții și bandiții

„Această decizie nu se încadrează în categoria trădărilor deoarece am întrerupt activitatea în partid din 10 octombrie 2016, fiind în dezacord cu mai multe acțiuni care au adus la rezultate dezastruoase în care azi se află PL. Mulțumesc tuturor colegilor din întreaga țară cu care am avut o conlucrare frumoasă", a declarat vicepreședintele raionului Cahul.

Potrivit lui, la moment, formațiunea a fost părăsită de un consilier orășenesc și de trei consilieri raionali ai PL, dar și de către consilierii sătești și organizațiile din Tătărăști, Brânza, Colibași, Gavănoasa și Lebedenco.

Pe de lată parte, responsabilului de relațiile c presă a filialei din Cahul a PL, Ionel Pușcaș, a declarat pentru ziuadeazi.md că oricine este în drept să adere sau să părăsească un partid politic.

„La moment, Organizația Teritorială a PL este condusă de domnul Octavian Apostol și în timpul apropiat va avea loc conferința de alegere a noii conduceri a Organizației Teritoriale Cahul a Partidului Liberal. Domnul Cășuneanu și-a întrerupt activitatea de partid în luna august 2016." a mai spus Pușcaș.

Reamintim că, în cadrul alegerilor locale din vara anului 2015, Partidul Liberal a acumulat în raionul Cahul 7,88 la sută din voturile valabil exprimate și a obținut trei mandate în Consiliul raional Cahul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0