Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu s-a scăpat cu vorba: am adus la putere hoții și bandiții

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere
Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă că în 2009, alături de partidele care au format Alianța pentru Integrare Europeană, la guvernare au mai venit hoții și bandiții

CHIȘINĂU, 26 ian- Sputnik. Mihai Ghimpu a ținut o conferință de presă, la care a vorbit despre importanța participării PL la guvernare. El a făcut aluzie la faptul că unii colegi din fostele alianțe proeuropene sunt niște hoți.

Mihai Ghimpu la tribună - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: „Urmașii" lui Ștefan cel Mare au scos drapelul UE de pe sediul PL

Politicianul a declarat că acei hoți i-au invitat în Moldova pe Biden și pe Merkel, dar, între timp, au pus ochii pe BEM.

Mai mult, el a precizat că acei „hoți din AIE" au pus ochi pe Banca de Economii a Moldovei, au furat miliardul și au pus țara ape brânci.

Astfel Mihai Ghimpu a explicat de ce alții, dar nu cei din PL, se fac vinovați de dezastrul din Republica Moldova.

În opinia lui Ghimpu, dacă PL nu ar fi susținut actuala guvernare s-ar fi ajuns la alegeri anticipate și ar fi fost pus în mare pericol parcursul european al țării.

Unul dintre foștii lideri ai AIE, Vlad Filat, acre a fost liderul PLDM și prim-ministru, este condamnat la 9 ani de pușcărie pentru fapte de corupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0