Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kobzon: Mă bucur că Iuliei Samoilova i-ar putea fi interzis accesul în Ucraina

© Sputnik / Игорь Маслов / Accesați arhiva multimediaПевец Иосиф Кобзон в Донецке
Певец Иосиф Кобзон в Донецке - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Iosif Kobzon, artist al poporului din Rusia, țara sa nu are ce căuta la concursul „Eurovision-2017” care se va desfășura la Kiev

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Prim-vicepreședintele Comitetului pentru Cultură al Dumei de Stat a Rusiei, Iosif Kobzon, a recunoscut că l-a „bucurat foarte mult" informația că Iuliei Samoilova i-ar putea fi interzis accesul în Ucraina.

Kobzon consideră că reprezentanta Rusiei în general „nu are ce căuta acolo", menționează RIA Novosti.

Юлия Самойлова - Sputnik Moldova
Rusia
Cine este interpreta care va reprezenta Rusia la Eurovision

Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Grițak, a comunicat în ajun că instituția a pregătit documentul care prevede interzicerea accesului în țară pentru Iulia Samoilova. Anterior, ministrul de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a lansat critici dure privind participarea interpretei la concursul de la Kiev.

În 2015, Samoilova a vizitat Crimeea, fără a avea permisul asupra căruia insistă Kievul. Totodată, supervizorul executiv al concursului „Eurovision", Jon Ola Sand, a declarat că Uniunea Europeană de Radio-Televiziune nu are pretenții față de delegația rusă.

„Sunt foarte bucuros, pentru că am spus întotdeauna că nu avem ce căuta acolo, ca să ne facem interpreții de râs. De aceea este foarte bine că Kievul a creat artificial un  „ofsaid", cum se spune în fotbal", a spus artistul poporului.

Acesta a subliniat că Rusia ar fi trebuit să renunțe de la bun început la acest concurs. „Să nu ne facem de râs și să nu mergem cu mâna întinsă la aceste marionete americane", a declarat Kobzon, amintind că în anul 1980 sportivii din SUA nu au participat la Jocurile Olimpice de la Moscova, „demonstrându-și caracterul".

„Noi însă tot mai încercăm să păstrăm niște nenorocite de 30 de mii de dolari pe care i-am virat în fondul „Eurovision"-ului. Să-i lăsăm naibii. Am avut pierderi și mai mari. Doar cinstea și onoarea nu ne-o pierdem", a adăugat deputatul.

Eurovision 2017 - Sputnik Moldova
Cât costă biletele la „Eurovision-2017”

Totodată, Kobzon a calificat drept prostie declarația interpretului britanic Robbie Williams cum că dorește să reprezinte Rusia la „Eurovision"-2017. Federația Rusă are destui cântăreți talentați.

Robbie Williams a declarat în cadrul emisiunii televizate „Pusti govoreat" că adoră concursul muzical „Eurovision" și că ar dori să reprezinte Rusia în acest an. „Hai, Rusia, noi vom putea câștiga", a spus britanicul.

„Prostii. Noi avem interpreți cât frunză și iarbă. Tineri și talentați, și de la ”Vocea", și din oricare alt proiect. De aceea nu avem nevoie să ne mai apere și britanii cultura", a conchis Kobzon.

„Eurovision"-2017 va avea loc la Kiev. Potrivit tragerii la sorți, Rusia va evolua în semifinala a doua a concursului, la 11 mai, finala fiind programată pentru 13 mai. Rusia urmează să fie reprezentată de Iulia Samoilova, însă Kievul a declarat că pentru aceasta accesul în Ucraina ar putea fi interzis, deoarece că în 2015 interpreta a concertat în Crimeea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0