Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 40 de șoferi riscă o amendă de 25 de mii de lei fiecare. Vezi ce au făcut

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii moldoveni consumă alcool în veselie înainte de a urca la volan, nu-i sperie nici dosarul penal pe care îl riscă, nici amenda care a ajuns la cote astronomice în Republica Moldova – de până la 25 de mii de lei

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Doar în trei zile, 44 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate, chiar dacă, din data de 16 martie 2017, unitatea convențională a fost majorată de la 20 de lei la 50 de lei. În felul acesta, cei 44 de șoferi riscă amenzi de 25 de mii de lei și se pot alege și cu dosar penal.

Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Pofta de intimitate i-a lăsat fără plăcuțe de înmatriculare – VIDEO

Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că în perioada 17-19 aprilie 2017, peste 2000 de abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, fiind documentați de polițiști. Potrivit angajaților INP, cele mai frecvente încălcări s-au dovedit a fi depășirea limitei de viteză — 248 de șoferi, iar 44 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate.

Totodată, printre șoferii care au încălcat regulile de circulație sunt și cei care nu au respectat indicatoarelor de semnalizare rutieră, șoferii care conduceau automobilul fără să folosească centura de siguranță și cei care circulau cu geamurile umbrite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0