Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Candu: Rusia analizează cu multă atenție nota autorităților moldovene

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Moscova a luat act de nota privind problemele cu care se confruntă demnitarii din Moldova la intrarea în Federația Rusă

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Partea rusă a luat act de nota transmisă de autoritățile moldovene și va analiza serios informația prezentată acolo, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în fața jurnaliștilor.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Maria Zaharova: MAE examinează nota Chișinăului

Anterior, în cadru unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, reprezentanții Parlamentului și Guvernului Moldovei i-au transmis acestuia o notă în care se spune că oficialii moldoveni ar fi opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, "interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor" de către reprezentanții serviciilor speciale rusești.

Șeful misiunii diplomatice rusești a fost informat că "până la soluționarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abțină de la deplasări în Federația Rusă".

Candu a precizat că autoritățile de la Chișinău nu au primit deocamdată un răspuns oficial la notă, însă au fost asigurate că aceasta va fi examinată cu deosebită atenție.

"Colegii noștri din Rusia au afirmat că este un caz mai sensibil, de aceea au nevoie de timp pentru a analiza informația care se conține în notă și dosarele atașate. Dar trebuie să menționez că am fost plăcut surprinși de reacția reprezentanților Ministerului rus de Externe", a subliniat spicherul.

Candu și-a exprimat speranța că în scurt timp va veni și un răspuns oficial din partea Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0