Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Maria Zaharova: MAE examinează nota Chișinăului

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei au confirmat primirea notei Chișinăului în care se comunică despre perchezițiile la care sunt supuși oficialii moldoveni la frontiera cu Federația Rusă

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Nota Chișinăului care comunică despre perchezițiile la care sunt supuși oficialii moldoveni la frontiera cu Rusia este examinată de diplomația rusă, transmite RIA Novosti.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui Dodon la nota informativă a autorităților de la Chișinău

„Nu este un document prea simplu, vă spun sincer. Noi îl studiem, încercăm să înțelegem ce probleme concrete pune în fața noastră partea moldavă. Suntem gata să conlucrăm pentru soluționarea problemelor complexe", a explicat în cadrul unui briefing reprezentantul oficial al departamentului de politică externă al Rusiei, Maria Zaharova.

Anterior, în cadru unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, reprezentanții Parlamentului și Guvernului Moldovei i-au transmis acestuia o notă în care se spune că oficialii moldoveni ar fi opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, "interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor" de către reprezentanții serviciilor speciale rusești.

Șeful misiunii diplomatice rusești a fost informat că "până la soluționarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abțină de la deplasări în Federația Rusă". Președintele Igor Dodon a declarat în context că această recomandare este "deplasată" și că el va continua să meargă la Moscova pentru a promova interesele țării și pentru a consolida parteneriatul strategic cu Federația Rusă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0