Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a decolat. Ce va face la Moscova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Acum o oră, președintele Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook că a decolat din Aeroportul Chișinău, luând calea spre Moscova, acolo unde va efectua o vizită oficială și unde se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin, și cu Patriarhul Kiril

CHIȘINĂU, 16 mart — Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat pe internet că a luat calea aerului spre Moscova în fruntea unei delegații, din care fac parte parlamentari, consilieri prezidențiali și reprezentații ai comunității de afaceri.

Igor Dodon și Grigorii Karasin - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor evolua relațiile moldo-ruse după întrevederea Dodon-Karasin

Pe site-un oficial al șefului statului, acesta postat un comunicat de presă prin care trasează obiectivele acestei vizite. În special, în cadrul ei se vor desfășura două întrevederi importante: cu președintele Vladimir Putin și cu Patriarhul Kiril.

"În cadrul întrevederii cu Vladimir Putin, va fi abordată dinamica relațiilor bilaterale, și acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru intensificarea lor. Totodată Igor Dodon va aborda chestiunea privind extinderea categoriilor cetățenilor moldoveni care vor putea beneficia de amnistia imigranților, precum și diversificarea categoriilor de produse moldovenești care vor obține acces pe piața rusă", scriu responsabilii din aparatul președintelui.

Președintele Igor Dodon și  Farit Muhametșin ambasador al FR în RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon explică cine este interesat de înrăutățirea relațiilor moldo-ruse

Aceștia amintesc că în cadrul primei vizite oficiale a președintelui țării în Federația Rusă, din perioada 16-18 ianuarie, s-a ajuns la înțelegerea revenirii pe piața rusă a producției celor mai mari întreprinderi de vinificație din Moldova, precum și asupra amnistiei pentru mai multe categorii de moldoveni care au mers să muncească în Rusia.

În cadrul vizitei, delegația moldovenească va participa la un business-forum, organizat de mai multe asociații mari ale oamenilor de afaceri din Rusia. Evenimentul respectiv va da un nou impuls în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale și va contribui la creșterea substanțială a investițiilor din Federația Rusă în economia moldovenească.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0