Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vor evolua relațiile moldo-ruse după întrevederea Dodon-Karasin

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Grigorii Karasin
Igor Dodon și Grigorii Karasin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a avut marți o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe Grigori Karasin, cu care a discutat despre dezvoltarea relațiile moldo-ruse

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut marți o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe Grigori Karasin în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte privind dezvoltarea relațiilor moldo-ruse. Președintele Dodon a transmis mulțumiri conducerii Federației Ruse pentru anularea interdicției de intrare pe teritoriul Federației Ruse pentru unii cetățeni moldoveni.

Totodată, el și-a exprimat regretul față de nota conducerii Moldovei, expediată în adresa Federației Ruse, care, în opinia lui, este dovada lipsei de viziune.

”Mi-am exprimat regretul pentru consecințele notei lipsite de viziune, expediată de conducerea Moldovei Federației Ruse. Sper că acest lucru să nu afecteze dinamica generală a relațiilor moldo-ruse”, as scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oficialii au discutat agenda viitoarei vizite a președintelui Dodon în Federația Rusă.

”Am propus să purtăm discuții în privința dezvoltării unui parteneriat strategic moldo-rus. Am făcut un schimb de opinii cu privire la posibilitatea de a pune în aplicare un astfel de parteneriat în cadrul acordurilor existente dintre Federația Rusă și Republica Moldova sau să începem consultări cu privire la elaborarea unui nou tratat privind parteneriatul strategic dintre țările noastre”, a mai subliniat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0