Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Barack Obama riscă să fie cercetat - inițiativa unui grup de senatori înfuriați

© REUTERS / Yuri GripasU.S. President Barack Obama reacts after presenting the Presidential Medal of Freedom to Vice President Joe Biden (not pictured) in the State Dining Room of the White House in Washington, U.S., January 12, 2017
U.S. President Barack Obama reacts after presenting the Presidential Medal of Freedom to Vice President Joe Biden (not pictured) in the State Dining Room of the White House in Washington, U.S., January 12, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
În Senatul SUA a fost înaintată o solicitare de investigare a implicării lui Barack Obama în procesele electorale ale unor țări străine

CHIȘINĂU, 16 martie — Sputnik. Un grup de senatori republicani i-au expediat secretarului de Stat, Rex Tillerson, o scrisoare prin care solicită o anchetă privind presupusele tentative ale administrației Obama de a interveni în alegerile dintr-un șir de țări din Europa, Africa și America Latină prin finanțarea unor partide politice, informează RIA Novosti.

Acțiune de comemorare a Maidanului de la Kiev - Sputnik Moldova
Obama și Soros au fost acuzați în SUA de organizarea Maidanului la Kiev

Inițiatorul scrisorii este senatorul Mike Lee, care a fost susținut de Jim Inhofe, Thom Tillis, Ted Cruz, David Perdu și Bill Cassidy.

În document este specificat că tentative de influențare a rezultatelor alegerilor din contul plătitorilor de impozite americani au avut loc în Macedonia, Albania, precum și în mai multe state din Africa și America Latină.

Autorii scrisorii susțin că ajutorul financiar ajungea la unele grupuri de centru-stânga prin intermediul Departamentului de Stat și USAID, fiind transmise inclusiv prin Fundația „Open Society", aparținând miliardarului George Soros.

„Acest gen de favoritism politic al misiunilor noastre (diplomatice) din toată lumea este inadmisibil și pune în pericol relațiile noastre bilaterale", sunt de părere senatorii.

Semnatarii documentului cer ca „ancheta să demareze imediat" și să fie elucidat cum au fost cheltuiți „contraproductiv" banii plătitorilor de impozite americani, dar și să fie revizuite respectivele programe ale SUA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0