Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Obama și Soros au fost acuzați în SUA de organizarea Maidanului la Kiev

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaAcțiune de comemorare a Maidanului de la Kiev
Acțiune de comemorare a Maidanului de la Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe orașe din SUA s-au desfășurat acțiuni organizate de Institutul Internațional Schiller, în cadrul cărora cetățenilor le-au fost distribuite pliante de către activiștii mișcării LaRouche, care conțin informații despre „situația reală din Ucraina"

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. LaRouche a desfășurat o campanie cu ocazia împlinirii a trei ani de la „Maidanul" de la Kiev, iar activiștii implicați susțin că acele evenimente din capitala Ucrainei, care s-au soldat cu victime omenești și au condus la schimbarea prin violență a guvernării, au fost susținute de miliardarul George Soros și de administrația lui Barack Obama.

Mai mult, organizatorii consideră că acțiunile provocate împotriva președintelui american Donadl Trump ar putea să conducă la o nouă „revoluție coloră", însă de această dată deja în SUA.

Acțiunea a fost denumită „Ziua Adevărului".

Pe pagina de Twitter a organizației este menționat că „Mișcarea LaRouche desfășoară la Manhattan Ziua Adevărului și îi îndeamnă pe americani să nu îndreptățească revoluția coloră a oamenilor lui Soros/Obama în Ucraina în anul 2013".

Pe un pliant distribuit către cetățenii americani este scris: „Aceeași oameni, care v-au mințit în privința Ucrainei, mint și despre Trump? Și o fac din aceeași cauză?".

Liderul acestei mișcări, activistul politic și filosoful Lindon LaRouche a declarat marți în fața susținătorilor săi că acum trei ani, ca urmare a loviturii de stat de la Kiev, la putere au venit „naziștii" susținuți de Soros și Obama.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0