Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

EXCLUSIV: ambulanța chemată la CNA pentru Eduard Grama

© Sputnik / Miroslav RotariСкорая помощь у НЦБК
Скорая помощь у НЦБК - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul agriculturii Eduard Grama, reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA, a solicitat ajutorul medicilor de la urgență.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Un echipaj de la Spitalul de urgență a fost surprins acum cîteva clipe la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA), unde procurorii anticorupție îl interoghează pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, bănuit într-un dosar de corupție.

Grama a fost escortat acum câteva ore la CNA. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în cadrul dosarului penal pentru tentativa de înstrăinare ilegală a peste 30 de hectare de teren ce aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Dosarul a fost deschis de procurori acum un an.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul anticorupție: ministrul Eduard Grama este bănuit de luare de mită

Procurorul șef anticorupție Viorel Morari a declarat, miercuri, că ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, este bănuit de luarea unei sume de bani în cadrul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce aparțineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie (CNVV).

”Ministrul este bănuit de corupție. El este bănuit de primirea banilor necuveniți pentru îndeplinirea unor anumite servicii”, a declarat Morari.

Procurorul a refuzat să precizeze suma pe care ar fi luat-o Eduard Grama, dar a menționat că banii au fost oferiți de un administrator al Colegiului.

”Pentru acești bani, ministrul trebuia să ajute anumite persoane să primească aceste terenuri”, a precizat procurorul.

Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost reținut

Morari a mai spus că în prezent se fac acțiuni de urmărire penală și nu este clar încă dacă procurorii vor cere mandat de arest pe numele ministrului.

”În 48 de ore vom decide asupra necesității aplicării măsurii preventive de arest”, a declarat Morari.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au desfășurat, miercuri, mai multe percheziții în biroul și la domiciliul ministrului. Morari a declarat că perchezițiile au fost efectuate ”în vederea constatării anumitor documente și înscrisuri ce au importanță pentru cauza penală”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0