Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premierul moldovean i-a transmis mulțumiri lui Karasin

© Photo : gov.mdPavel Filip și Grigori Karasin
Pavel Filip și Grigori Karasin - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, i-a mulțumit adjunctului ministrului rus al Afacerilor Externe Grogori Karasin pentru decizia conducerii Federației Ruse privind amnistia migraţională a cetăţenilor moldoveni și pentru deschiderea manifestată față de cele 7 întreprinderi moldovenești care pot exporta producţia vinicolă pe piaţa rusească

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse Grigorii Karasin. Oficialii au abordat probleme ce ţin de consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor economice, sociale și umanitar-culturale moldo-ruse.

Igor Dodon și Grigorii Karasin - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor evolua relațiile moldo-ruse după întrevederea Dodon-Karasin

Premierul Pavel Filip a subliniat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea şi aprofundarea colaborării cu Federaţia Rusă în domeniul comercial-economic. Pavel Filip a salutat decizia părții ruse privind amnistia migraţională pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar și cea de a permite la 7 întreprinderi moldoveneşti să exporte producţia vinicolă pe piaţa Federaţiei Ruse, exprimându-şi speranţa că această listă va fi extinsă, iar în cel mai apropiat timp criteriul selectiv în acordarea permisiunilor de export va fi abolit. Totodată, şeful Executivului s-a referit la oportunitatea renunţării la impunerea taxelor vamale la exportul a 19 categorii de mărfuri moldoveneşti în Federaţia Rusă.

La rândul său, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, a confirmat interesul părţii ruse pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-ruse în beneficiul cetăţenilor celor două ţări.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea de la Chișinău a transmis o notă oficială autorităților de la Moscova

O atenţie aparte în cadrul întrevederii a fost acordată soluţionării problemei transnistrene. Premierul a accentuat importanţa soluţionării unor probleme concrete cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea consolidării încrederii şi atingerii unor înţelegeri strategice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0