Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adjunctul Diplomației Ruse este așteptat astăzi la Chișinău

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета глав субъектов РФ при МИД России под председательством Министра С.В.Лаврова
Заседание Совета глав субъектов РФ при МИД России под председательством Министра С.В.Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Adjunctul ministrului rus de Externe Grigorii Karasin urmează să-și desfășoare astăzi vizita la Chișinău, în cadrul căreia sunt planificate întrevederi cu președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip, cu ministrul de Externe, Andrei Galbur.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Astăzi, la Chișinău urmează să se desfășoare vizita oficială a adjunctului șefului Diplomației Rusești Grigorii Karasin. Acesta a anunțat încă de sâmbătă că nu renunță la această vizită, chiar dacă recent autoritățile moldovenești au expediat nota prin care își arată nemulțumirea pentru faptul că funcționarii moldoveni sunt percheziționați la hotarul Federației Ruse.

Григорий Карасин - Sputnik Moldova
Rusia
Karasin nu-și amână vizita în Moldova din cauza notei Chișinăului

"Totul rămâne cum am stabilit. Nu este în tradiția diplomației rusește să-și schimbe planurile din cauza anumitor probleme", a declarat Karasin într-un interviu pentru ziarul Kommersant, care a fost citat de RIA Novosti.

El a menționat că vizita va avea loc întocmai cum a fost planificată. Potrivit lui, agenda vizitei prevede un șir de întrevederi, inclusiv cu premierul moldovean, cu președintele țării, ministrul de Externe și adjuncții săi.

Precizăm că președintele moldovean Igor Dodon a condamnat nota oficială a autorităților de la Chișinău, expediată celor din Federația Rusă, spunând că aceasta este inacceptabilă, neîntemeiată și provocatoare.

Șeful statului s-a referit și la persoanele și cercurile de interes care ar fi interesate ca relațiile dintre Moldova și Rusia să degradeze.

"Nu este exclus că ieșirea de ieri este convenabilă cuiva din conducerea politică a Republicii Moldova, dar și unor persoane și cercuri din Vest, dar și din Est, inclusiv din Rusia. Un lucrul îl putem afirma cu tărie: cineva este foarte îngrijorat de dinamica pozitivă și de progresele care au loc în relațiile dintre Republica Moldova și Rusia", a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0