Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin nu-și amână vizita în Moldova din cauza notei Chișinăului

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaГригорий Карасин
Григорий Карасин - Sputnik Moldova
Abonare
Adjunctul șefului diplomației rusești Grigorii Karasin va veni în vizită la Chișinău, în data de 13 martie, chiar dacă recent autoritățile moldovenești au expediat nota prin care își arată nemulțumirea pentru faptul că funcționarii moldoveni sunt percheziționați la hotarul Federației Ruse

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Adjunctul ministrului rus de Externe Grigorii Karasin a declarat că nu intenționează să renunțe la vizita sa la Chișinău, planificată pentru 13 martie, din cauza notei pe care autoritățile moldovene au trimis-o celor ale Federației Ruse, anunță RIA Novosti.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea de la Chișinău a transmis o notă oficială autorităților de la Moscova

Karasin a făcut această declarație cupă ce, în ajun, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova a confirmat că această instituție a primit de la Chișinău o notă în care autoritățile moldovene își declară nemulțumirea că funcționarii moldoveni sunt percheziționați la hotarul Federației Ruse.

"Totul rămâne cum am stabilit. Nu este în tradiția diplomației rusește să-și schimbe planurile din cauza anumitor probleme", a declarat Karasin într-un interviu pentru ziarul Kommersant.

El a menționat că vizita va avea loc întocmai cum a fost planificată. Potrivit lui, agenda vizitei prevede un șir de întrevederi, inclusiv cu premierul moldovean, cu președintele țării, ministrul de Externe și adjuncții săi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0