Petrolul se ieftinește la bursele internaționale

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaAngajați din industria petrolieră
Angajați din industria petrolieră - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile petrolului pe piața internațională continuă să scadă, pe fundalul informațiilor din SUA furnizate de compania Baker Hughes privind creșterea numărului de instalații de forare, fapt ce se reflectă în datele privind statistica tranzacțiilor

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Luni dimineața, prețul contractelor futures pentru luna martie al petrolului de marca Brent a coborât cu 0,68 la sută și a ajuns la 51,02 dolari barilul. Anterior, a fost înregistrată o ieftinire până sub cifra de 51 de dolari barilul pentru prima dată după 30 noiembrie 2016.

Extragerea petrolului - Sputnik Moldova
În RM demarează iarăși căutări stăruitoare de petrol și gaz

Și petrolul de marca americană WTI s-a ieftinit în contractele futures pentru luna aprilie, cu 0,82 la sută — până la 48,09 barilul.

În martie, numărul de instalații de forare din SUA a crescut cu 12 unități, arată statisticile prezentate de Baker Hughes. Asta presupune că numărul acestora este cu 1,58 la sută mai mare. La ora actuală în SUA ar funcționa 768 de unități. Indicatorii respectivi arată că cifrele prezentate, raportate la un an de activitate, constituie o creștere cu 60 la sută (cu 288) a numărului unităților de forare.

Experții se așteaptă la o nouă ieftinire a petrolului pe parcursul zilei de luni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0