Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inițiativă în Duma Rusiei: Lenin să fie îngropat, iar mausoleul - demontat

© Sputnik / Алексей Бойцов / Accesați arhiva multimediaCadavrul lui Vladimir Ilici Lenin în mausoleul din Piața Roșie, Moscova
Cadavrul lui Vladimir Ilici Lenin în mausoleul din Piața Roșie, Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Ivan Suharev, a adresat o interpelare președintelui Consiliului Federației, Valentina Matvienko, în care solicită examinarea chestiunii privind demontarea complexului funerar din Piața Roșie, unde este păstrat trupul lui Vladimir Lenin.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Deputatul rus Suharev este de părere că în acest an, când se împlinesc 100 de ani de la Revoluția din octombrie, e momentul potrivit să fie pus punctul în polemicile despre înhumarea lui Lenin.

Corpul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, expus în mausoleu. Бальзамированное тело В.И.Ленина в Мавзолее - Sputnik Moldova
Societate
Marea majoritate a ruşilor vor să-l îngroape pe Lenin

„Lovitura de stat bolșevică a fost, în esență, o crimă împotriva statului. Acum locuim într-o cu totul altfel de țară, dar simbolurile, morții, continuă să se afle în centrul capitalei. Trebuie să punem odată și pentru totdeauna punctul în acest dosar și "să-i împăcăm pe cei roșii cu cei albi, înhumându-i pe conducătorii bolșevici cu ritualuri ortodoxe. Cu atât mai mult cu cât Biserica și-a expus poziția în legătură cu asta", a declarat Suharev, citat de RT.

Recent, Biserica Ortodoxă Rusă a cerut să fie scos cadavrul lui Vladimir Lenin din Piața Roșie.

Reprezentanți Bisericii Ortodoxe Ruse susțin că orașele, regiunile și străzile trebuie să-și recapete denumirile istorice de care au fost lipsite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0