Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea majoritate a ruşilor vor să-l îngroape pe Lenin

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaCorpul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, expus în mausoleu. Бальзамированное тело В.И.Ленина в Мавзолее
Corpul îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, expus în mausoleu. Бальзамированное тело В.И.Ленина в Мавзолее - Sputnik Moldova
Abonare
Marea majoritate a cetăţenilor Federaţiei Ruse se pronunţă pentru scoaterea din mausoleu şi înhumarea la un cimitir a rămăşiţelor pământeşti ale fostului lider sovietic, Vladimir Lenin.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. Ideea înhumării lui Vladimir Lenin, care se află în mausoleul din Piaţa Roşie de la Moscova, este susţinută de marea majoritate a cetăţenilor Rusiei. Aceste date au fost prezentate de Centrul rus de cercetare a opiniei publice şi se bazează pe unul dintre ultimele sondaje sociologice.

Ежегодный съезд РСПП - Sputnik Moldova
Politică
Activitatea lui Putin, aprobată de 82 la sută dintre ruşi

Astfel, potrivit datelor sondajului, la întrebarea directă privind soarta de mai departe a rămăşiţelor pământeşti ale liderului bolşevic, 60 la sută dintre ruşi s-au pronunţat pentru înhumarea acestora într-un cimitir.

Este de menţionat şi faptul că 36 la sută dintre cei intervievaţi susţin că înhumarea lui Lenin trebuie să aibă loc imediat.

Alte circa 24% dintre persoanele intervievate au spus că ar fi cazul ca înhumarea lui Lenin să nu se facă în grabă şi să fie luate în considerare sentimentele generaţiei pentru care această figură rămâne a fi una valoroasă.

Totodată, pentru păstrarea lui Lenin în actualele condiţii s-au pronunţat 32 la sută dintre participanţii la sondaj.

Sociologii subliniază că opinia ruşilor pe marginea acestei chestiuni rămâne neschimbată în ultimul deceniu.

Mausoleul V.I. Lenin este un monument funerar amplasat lângă peretele Kremlinului dinspre Piaţa Roşie din Moscova. În sala de doliu a acestuia se află sarcofagul cu corpul  îmbălsămat al fondatorului statului sovietic socialist din Rusia.

Monumentul a fost deschis pentru vizitatori la 1 august 1924.

Fluxul de știri
0