Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

The Guardian: Românce ținute în sclavie și violate de italieni

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaAgricultură, căpșune, terenuri arabile
Agricultură, căpșune, terenuri arabile - Sputnik Moldova
Abonare
Presa britanică publică un amplu reportaj despre româncele care sunt ținute în sclavie și supuse abuzurilor sexuale în regiunile agricole ale Italiei.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Ziarul britanic The Guardian publică un reportaj despre româncele care sunt supuse exploatărilor în țările în care pleacă la muncă. În Italia, spre exemplu, femeile sunt transformate în sclave modern, fiind forțate să muncească câte 12 ore pe zi, sunt bătute și violate de patronii lor.

trafic de persoane sclavie - Sputnik Moldova
Societate
Șaisprezece ani de sclavie la o fermă de animale din Moldova

Potrivit jurnaliștilor britanici, autoritățile italiene s-au sesizat abia după o înregistrare a unei explozii de avorturi printre românce. În pofida acestui fapt, doar un italian a fost condamnat pentru abuzuri în ultimii ani, în pofida a zeci de cazuri raportate.

Femeile afirmă că sunt nevoite să accepte această situație pentru a trimite bani familiilor rămase în România.

Astfel, Guardian prezintă cazul Nicoletei Bolos, din provincia Ragusa, Sicilia, care era nevoită să suporte abuzurile sexuale ale patronului chiar cu acceptul soțului său.

Aceasta recunoaște că însăși soțul ei a forțat-o să se culce cu patronul de teama de a nu fi alungați de la sera în care munceau sau li se va refuza plata.

Asociația Proxyma estimează că peste jumătate din româncele care muncesc în agricultură italiană sunt supuse violurilor și abuzurilor sexuale de către patronii săi.

Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Au mers să câștige, dar au ajuns robi ținuți în cuști de fier în Spania

Potrivit poliției italiene, în regiunea sudică în agricultură muncesc aproximativ 75 de femei, majoritatea dintre care sunt românce.

În anul 2015, o femeie din parlamentul Italian a cerut guvernului să investigheze cazurilor româncelor exploatate, însă în ultimii doi ani nu s-a făcut nimic în această direcție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0