Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un funcționar public a fost încătușat chiar în biroul de serviciu

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Exces de putere într-o primărie din raionul Briceni: un funcționar a fost reținut, se întreprind acțiuni în vederea identificării altor factori de decizie implicați

CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. O funcționară a Primăriei din comuna Drepcăuţi, raionul Briceni, a fost reținută, luni, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Aceasta este bănuită de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit CNA, persoana publică și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin faptul că a contractat pentru asistență juridică un avocat fără a avea acordul consiliul local, condiție obligatorie stipulată de legislația în vigoare. Valoarea totală a contractelor depășește 100 de mii de lei, firma având sarcina de a încasa datoriile unor agenți economici pentru arendarea unor terenuri din localitate. 

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un angajat al Ministerului Justiției, săltat de procurori și ofițeri CNA

Procurorii susțin că datoriile ar fi fost calculate eronat și neîntemeiat de către funcționară.

Astfel, potrivit calculelor acesteia, cei 3 agenți economici datorau primăriei aproximativ 3 milioane de lei pentru închirierea terenurilor agricole, pe când, urmare a unei verificări, Inspecția Financiară a constatat o datorie de doar 35 de mii de lei.

Femeia a fost recunoscută în calitate de bănuit și reținută pe un termen de 72 de ore. Procurorii întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea identificării altor factori de decizie implicați.

Dacă va fi găsită vinovată, funcționara riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de până la 1150 de unități convenționale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0