Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un angajat al Ministerului Justiției, săltat de procurori și ofițeri CNA

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane, printre care un angajat al Ministerului Justiţiei, sunt cercetate penal într-un dosar de corupţie

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Administratorul de insolvabilitate al mai multor companii şi doi dintre complicii săi sunt cercetați penal de către ofițerii CNA și procurori într-un dosar de corupție. În urma unor percheziții operate la figuranții cauzei, o persoană a fost reținută, iar altele două sunt cercetate în stare de libertate.

”Motivul de bază pentru anchetarea lor în stare de libertate este acceptul acestora de a coopera cu ancheta și recunoașterea vinovăției”, precizează CNA.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, administratorul de insolvabilitate al unor agenți economici ar fi încălcat mai multe reguli, prevăzute de procedura de faliment, iar drept consecinţă Ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă disciplinară pentru sancţionarea acestuia.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un angajat al Universității din Comrat a fost reținut de ofițerii CNA

Pentru a scăpa de pedeapsă, bănuitul a încercat să mituiască, printr-un intermediar, pe unul dintre membrii Comisiei de autorizare şi disciplină a administratorilor autorizaţi ai ministerului.

S-a constatat că, pentru a nu fi pedepsit, administratorul de insolvabilitate urma să plătească 6500 de euro. Din discuţiile telefonice se înţelege clar că intermediarul a promis să soluționeze problema cu unul dintre membrii comisiei contra sumei indicate. În perioada de investigare, ofiţerii CNA şi procurorii au acumulat probe care demonstrează atât transmiterea unei tranşe de bani din suma cerută, cât şi soluţionarea pozitivă a solicitării bănuitului prin neatragerea sa la răspundere disciplinară.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar bănuiţii riscă până la 6 ani de închisoare. Administratorul de insolvabilitate este reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0