Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: aproape 2 mii de copii au plecat de acasă în ultimii doi ani

CC0 / Pixabay / Free-Photos / Девочка
Девочка - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care prevede coordonarea activității instituțiilor responsabile de căutarea minorilor dați dispăruți

CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. Potrivit datelor statistice, în ultimii doi ani, în Republica Moldova,  peste 1,8 mii de copii au plecat de acasă, dintre care  o mie de fete și 800 de băieți.

Poliția - Sputnik Moldova
Societate
A dispărut o minoră de 12 ani din Capitală

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a înregistrat un proiect de lege prin care propune instituirea unui sistem care are la bază principiul intervenției operative din partea organului de poliție, a părinților și a întregii societăți în vederea stabilirii locului aflării minorilor dispăruți și reîntoarcerea acestora în familie. 

Potrivit proiectului, poliția, la cererea scrisă a persoanei interesate, trebuie să desfășoare activități de căutare a minorului și să transmită către Serviciul 112 informația și indiciile caracteristice persoanei date în căutare.

Serviciului 112 urmează să transmită către radiodifuzorii publici și privați informația și indiciile caracteristice minorului dispărut. Radiodifuzorii vor avea obligația să transmită către public, în mod gratuit și în timp real, informația de alertă cu toate indiciile necesare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0