Coaliția condusă de SUA a omorât 20 de civili în Rakka

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Accesați arhiva multimediaOraș bombardat în Siria
Oraș bombardat în Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de civici au fost uciși în orașul sirian Rakka în timpul unui atac al forțelor coaliției internaționale condusă de SUA

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Potrivit agenției SANA, cel puțin 19 locuitori pașnici ai orașului Rakka și-au pierdut viața din cauza atacurilor aeriene din sudul acestei localități efectuate de coaliția condusă de SUA.

Фотография сирийского фотографа Hosam Katan Fighter of civil defence carriy dead boy, I место Международного конкурса фотожурналистики им. Андрея Стенина в категории Главные новости. Одиночная фотография - Sputnik Moldova
Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat

Raidurile aeriene au avut loc în timpul nopții și au lovit și regiunea agrară de pe malul Eufratului. Sursele citate de SANA admit că numărul morților ar putea fi mai mare, întrucât mai mulți dintre cei răniți se află în stare critică.

Rakka se află în nordul Siriei, la o distanță de aproximativ 160 de kilometri la est de Alep, pe malul Eufratului. Aici locuiesc aproximativ 300 de mii de oameni. Orașul a fost ocupat de trupele armate ale „Statului Islamic" (SI) în 2013 și a fost declarat de către aceștia drept „capitala SI".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0