Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat

© Photo : Hosam Katan/Rossiya SegodnyaФотография сирийского фотографа Hosam Katan "Fighter of civil defence carriy dead boy", I место Международного конкурса фотожурналистики им. Андрея Стенина в категории "Главные новости. Одиночная фотография"
Фотография сирийского фотографа Hosam Katan Fighter of civil defence carriy dead boy, I место Международного конкурса фотожурналистики им. Андрея Стенина в категории Главные новости. Одиночная фотография - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit estimărilor mai multor organizații din domeniul drepturilor omului, numărul cazurilor de violență împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu a crescut cu peste 300 de procente. Astfel, numărul creştinilor s-a redus cu aproximativ un milion.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Potrivit Ministerului rus de Externe, se atestă o dinamică periculoasă de scădere a numărului de creștini în Siria, dar și în alte state din Orientului Mijlociu, informează katehon.com.

Колонна автомобилей с боевиками Исламского государства. Архивное фото - Sputnik Moldova
Surse media: teroriştii SI au luat 400 de ostateci în Siria

Adepții religiei creștine, precum și ai altor religii nerecunoscute de către teroriști, sunt supuși hărțuirii constante pe teritoriul Orientului Mijlociu.

Ministerul de Externe al Federației Ruse se arată îngrijorat de amploarea tragediei.

”Suntem foarte îngrijorați și ne preocupă în mod special soarta de viitor a creștinătății, prezentă vreme de două mii de ani în Orientul Mijlociu. Potrivit estimărilor mai multor organizații din domeniul drepturilor omului, în ultimii șapte ani, numărul cazurilor de violență fizică și de acte de teroare îndreptate împotriva creștinilor din Africa, Asia și Orientul Mijlociu au crescut cu 300 de procente", a declarat împuternicitul Ministerului rus de Externe pentru drepturile omului, Konstantin Dolgov.

Astfel, de la începutul conflictului armat în Siria, populația creștină s-a redus de la 2,2 la 1,2 milioane de persoane, iar în Irak, din anul 2003, a scăzut de la 1,5 milioane la 150 de mii. De asemenea, sunt supuși hărțuielii și adepții Islamului, astfel de cazuri fiind înregistrate în 121 de țări, iar creștinofobia — în 139.

Fluxul de știri
0