Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenzi usturătoare pentru vinovații de alimentarea proastă în grădinițe și școli

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBucătărie la o grădiniță
Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Agenții economici care asigură cu alimente instituțiile de învățământ ar putea fi sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației sanitare

CHIȘINĂU, 13 mar – Sputnik. Măsura este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova, elaborat de Ministerul Sănătății.

Potrivit proiectului, calitatea produselor alimentare distribuite în instituțiile de învățământ trebuie să corespundă informațiilor de pe etichete. Pentru încălcarea acestei norme, agenții economici vor plăti o amendă între 150 și 200 de unități contravenționale.

Laborator, produse alimentare, orez - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce rol au avut instituțiile de stat în livrarea produselor alterate în grădinițe

De asemenea, sunt reglementate amenzi în valoare de 10 și 25 de unități contravenționale pentru  fermieri.

Pentru managerii instituțiilor de învățământ, care admit alimentarea nesănătoasă a copiilor, penalitatea constituie între 50 și 80 de unități contravenționale.

Amenzi sunt prevăzute și pentru patronii care angajează persoane în lipsa examenelor medicale sau nu solicită salariaților să facă examene medicale profilactice. În acest caz sancțiunile constituie între 200 și 250 de unități contravenționale. Proiectul stipulează amenzi și pentru managerii instituțiilor medicale, președinții și membrii comisiilor medicale.

De asemenea, pentru nerespectarea normelor de protecție a salariaților în timpul muncii și expunerea personalului la factori nocivi sunt stabilite amenzi de la 50 până la 300 de unități contravenționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0