Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a declarat război propagandei suicidului pe internet

© Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RMPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru ca fenomenul propagării suicidului în rândul adolescenților prin intermediu internetului să fie stopat

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile statului au în vizor problema propagării prin intermediul internetului a atitudinii distructive și a suicidului în rândurile adolescenților.

”Am pus în discuție astăzi o temă socială și anume propagarea prin internet a unor atitudini distructive și a suicidului în rândul adolescenților și tinerilor este un subiect de importanță majoră”, a declarat Filip.

Viața cotidiană. Повседневная жизнь - Sputnik Moldova
Societate
Expert, despre tânărul sinucis la Hâncești: avea durere emoțională insuportabilă

Potrivit lui, această chestiune se află în vizorul societății civile, dar și al autorităților.

”Vreau să vă spun că se acordă o atenție sporită acestui subiect, atât din partea societății civile, cât și din partea autorităților statului, care se ocupă nemijlocit de acest subiect pe parcursul mai multor luni de zile. Este un subiect care trebuie tratat cu maximă atenție, inclusiv din partea mass-media și a societății civile. Vă asigur că se iau toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să nu ia amploare”, a mai subliniat Filip.

Totodată, Inspetoratul General de Poliție a atenționat opinia publică asupra pericolului care planează asupra copiilor care pot deveni victime ale hărțuiri online sau a șantajului.

Pentru a preîntâmpina orice situație neplăcută, Poliția recomandă copiilor:

— să nu dezvăluie datele de contact sau alte informaţii personale: nume, adresă poştală, număr de telefon, numele şcolii, zona în care locuiesc, persoanelor din mediul online;

— să nu se lase ademeniți să facă anumite acțiuni prin intermediul camerei web, iar dacă astfel de persoane sunt în lista de contacte, se recomandă să îi blocați;

— să anunțe părintele, un adult de încredere sau să sune la Serviciul "Telefonul Copilului" — 116 111 (gratuit/confidențial) dacă o persoană lansează amenințări în mediul online;

— să nu uite niciodată că mediul virtual și realitatea pot fi diferite, să nu se grăbească să se întâlnească cu persoanele cu care fac cunoștință pe Internet.

Pentru mai multe detalii să acceseze siguronline.md sau internetsigur.md.

Totodată, oamenii legii au lansat un spot în care explică felul în care copii lor pot deveni victime ale răuvoitorilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0