Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți șoferi din Moldova riscă să rămână fără automobile din 1 aprilie

© Sputnik / Мирослав РотарьМашины с иностранными номерами
Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Abonare
După data de 1 aprilie, Poliția rutieră, Poliția de frontieră și echipele mobile ale Serviciului Vamal vor identifica aceste automobile, le vor reține și le vor duce către birourile vamale pentru a fi scoase din țară

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. După 1 aprilie, toate mașinile cu numere de înmatriculare străine ale căror proprietari au viză de reședință pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi scoase în afara țării.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a explicat că autoturismele înmatriculate în afara țării vor putea să se afle pe teritoriul Moldovei până la 180 de zile pe an, după care urmează ori să fie scoase de pe teritoriul țării noastre, ori înregistrate în Moldova cu plata tuturor taxelor. Mașinile cu numere străine și cu vârsta de peste 10 ani nu vor putea fi înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din martie, șoferii din Moldova vor plăti o amendă de peste 2 mii de euro

”După 1 aprilie, Poliția rutieră, Poliția de frontieră și echipele mobile ale Serviciului Vamal vor identifica aceste automobile, le vor reține și le vor duce către birourile vamale pentru a fi scoase din țară”, a declarat Armașu.

Ministrul a mai menționat că, din 1 aprilie, cetățenii care au viza de reședință în stânga Nistrului și dețin automobile cu plăcuțe de înmatriculare în această unitate administrativă vor circula liber pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar cei care au viza de reședință în dreapta Nistrului nu vor mai putea circula cu automobile înmatriculate în Transnistria.

”Automobilele acestora vor fi reținute”, a declarat ministrul Finanțelor. 

Pentru înmatricularea în Republica Moldova, deținători de automobile cu numere de înmatriculare străine vor completa o declarație pe propria răspundere la cele 39 de posturi vamale din țară. Acțiunea trebuie să se încadreze în perioada de până la data de 31 martie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0