Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

58 de șoferi vor plăti amenzi usturătoare de 40 000 de lei

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă amenzile sunt usturătoare, moldovenii continue să consume băuturi alcoolice, după car să urce la volan. Iată pe câți i-au prins polițiștii de patrulare doar în sâmbăta și duminica care a trecut

CHIŞINĂU, 6 mart — Sputnik. Polițiștii Inspectoratului Național de Patrulare au depistat în zilele de sâmbătă și odihnă 58 de șoferi în stare de ebrietate.

CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine sunt angajaţii Inspectoratului de Patrulare, reţinuţi de procurori

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, pentru conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe narcotice, legislația prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 37500 la 42500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii că, consumul de alcool poate influenţa conducătorii auto şi capacitatea lor de a conduce prin:

— încetinirea timpului de reacţie;

— atenuarea procesului de gândire;

— reducerea atenţiei şi micşorarea câmpului vizual.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0