Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Relațiile moldo-ruse - temă de discuție în Parlamentul Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din fracțiunea PSRM au solicitat organizarea, pe parcursul ședinței de astăzi, a audierilor cu privire la subiectul notei oficiale transmisă de autoritățile Republicii Moldova conducerii Federației Ruse

CHIȘINĂU, 10 mar – Sputnik. Subiectul notei oficiale transmisă de autoritățile Republicii Moldova conducerii Federației Ruse a fost discutat, vineri, în Parlament. 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul Pavel Filip au avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, la întâlnire fiind prezenți și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, precum și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Tema discuției a constituit-o transmiterea unei note către conducerea politică a Federației Ruse, prin care sunt semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din Parlament, Guvern, serviciile speciale și partidele Coaliției de Guvernare din Republica Moldova.

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Ambasada Rusiei a primit nota MAEIE al Republicii Moldova

Deputații din fracțiunea PSRM au solicitat organizarea, pe parcursul ședinței de astăzi, a audierilor cu privire la acest subiect, unde să fie invitat un reprezentant al MAEIE care să răspundă la întrebările deputaților. 

”În ultimul timp, relațiile cu Rusia înregistrează o dinamică pozitivă. Unele probleme economice au fost depășite și se rezolvă acum problema moldovenilor care muncesc în Rusia. Ceea ce s-a întâmplat joi a fost un lucru ciudat. Nu știu dacă mai există vreun precedent în lume”, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Țurcanu.  

Potrivit lui, este firesc ca toți deputații să fie informați despre acest subiect, pentru a evita interpretările.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui Dodon la nota informativă a autorităților de la Chișinău

”Sperăm că astăzi conducerea MAEIE va veni în Parlament cu o informație la acest subiect”, a declarat Țurcanu. 

La rândul său, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că, în calitate de persoană care a fost prezentă la această întrevedere, este de acord că trebuie prezentate mai multe informații, dar la o dată ulterioară.   

Propunerea socialiștilor nu a fost susținută de plenul Parlamentului, însă Andrian Candu a dat asigurări că subiectul va fi discutat la una din ședințele ulterioare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0