Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei a primit nota MAEIE al Republicii Moldova

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Rusiei în Moldova a confirmat primirea notei informative din partea MAEIE al Moldovei

CHIȘINĂU, 9 mart — Sputnik. Ambasada Rusiei la Chișinău a confirmat primirea notei oficiale din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova în legătură cu situația legată de aflarea oficialilor moldoveni pe teritoriul Federației Ruse, i-a comunicat corespondentului Sputnik Anatoli Loșakov, purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice.

Potrivit acestuia, informațiile care se conțin în notă vor fi examinate cu cea mai mare atenție.

"Partea rusă se pronunță consecvent pentru un caracter prietenos și constructiv al relațiilor ruso-moldave și va rămâne în continuare adeptul principiilor cooperării reciproc avantajoase în toate sferele dialogului bilateral", a menționat Loșakov.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea de la Chișinău a transmis o notă oficială autorităților de la Moscova

Anterior, în cadru unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, reprezentanții Parlamentului și Guvernului Moldovei i-au transmis acestuia o notă în care se spune că oficialii moldoveni ar fi opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, "interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor" de către reprezentanții serviciilor speciale rusești.

Șeful misiunii diplomatice rusești a fost informat că "până la soluționarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abțină de la deplasări în Federația Rusă".

Președintele Igor Dodon a declarat în context că această recomandare este "deplasată" și că el va continua să meargă la Moscova pentru a promova interesele țării și pentru a consolida parteneriatul strategic cu Federația Rusă.

Totodată, Dodon a spus că vineri va discuta cu Muhametşin situația creată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0