Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Pavel Filip a reacționat la anunțul feroviarilor de a ieși la proteste

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Cabinetului de Miniștri i-a solicitat, miercuri, ministrului Transporturilor să discute cu feroviarii despre restanțele la salarii, iar în 10 zile să propună soluții la problemele create

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Miercuri, în cadrul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, să meargă personal și să discute cu feroviarii.

Pasageri tren gara feroviară поезд пасажиры ЖД-вокзал - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine vrea să distrugă Calea Ferată din Moldova

Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova va organiza, sâmbătă, 11 martie, un miting de protest cu participarea salariaților din cadrul ÎS ”Calea Ferată din Moldova”. Protestul este motivat de restanțele la plata salariilor în cadrul întreprinderii, care depășesc suma de 130 de milioane de lei.

”Să nu uitați să vă întâlniți cu ei, să ascultați revendicările pe care le înaintează”, a declarat premierul.

Pavel Filip a anunțat că în termen de 10 zile, până vinerea viitoare, ministerul trebuie să prezente un plan de acțiuni cu privire la deblocarea situației.

”Avem finanțatori care ne oferă bani pentru reformarea Căii Ferate. Trebuie să prioritizăm pașii. Sunt gata cei de la BERD să ofere banii pentru optimizarea personalului la CFM”, a menționat Filip.

Возобновление движения пригородных поездов в регионах России - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O treime din angajații CFM pot rămâne în stradă

Șeful Guvernului a solicitat o abordare serioasă a situației create la CFM. 

”Comunicați cu cei de la CFM. Trebuie să înțeleagă că avem un plan de organizare și în timp problema va fi rezolvată”, a declarat premierul.

Principala revendicare a manifestanților va fi achitarea restanțelor la salarii până în 31 martie, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat. Alte revendicări ale protestatarilor țin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămână, cu anularea șomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni lucrătoare și majorarea salariului, în legătură cu creșterea tarifelor pentru serviciile comunale, a prețurilor la mărfurile de larg consum și deprecierea monedei naționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0