Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele țării, cu urări și decorații pentru doamne și domnișoare

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a felicitat pe doamnele și domnișoarele din republica Moldova, iar pe unele le-a și decorat

CHIȘINĂU, 8 mart — Sputnik. Încă în ajunul zilei de 8 martie, Igor Dodon a postat un mesaj d felicitare pe pagina sa de facebook.

Iată ce spune președintele:

"Mult Stimate Doamne și Domnișoare,

Dragile noastre mame, bunici, surori și fiice!

Vă adresez din toată inima cele mai sincere felicitări cu prilejul sărbătorii de 8 Martie. Vă doresc să aveți parte de căldura celor apropiați și să purtați mereu primăvara în suflet.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune verde în ochi în ce condiții va coopera cu FMI

Nu voi înceta să repet că sunteți, cu adevărat, cea mai frumoasă, cea mai nobilă și cea mai respectată jumătate a societății noastre. Anume vouă vă aparține meritul păstrării integrității noastre ca societate și popor.

În cei 25 de ani de Independență, anume voi, femeile, ați dus greul acestei țări, ați trecut prin cele mai dureroase provocări, ați suportat cele mai apăsătoare nevoi. Este vina noastră, a bărbaților, că nu am reușit să vă oferim confortul unei vieți decente, așa cum o meritați din plin.

Vă promit că voi veni mereu în sprijinul vostru, voi ajuta mamele cu mulți copii, voi promova legi care să vă favorizeze. Doar așa, prin susținerea familiilor, a femeilor și copiilor, putem asigura pentru Moldova un viitor destoinic.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Politică
Comuniștii lui Voronin îl amenință cu demiterea pe președintele Dodon

Dragi femei,

Vă doresc să fiți mereu iubite, dorite, ascultate și înțelese.

O primăvară fericită!", le urează Igor Dodon doamnelor și domnișoarelor din Republica Moldova.

În ziua de 8 martie, Igor Dodon a semnat un decret prin care a decorat opt femei, "care s-au remarcat prin succese deosebite în diverse domenii de activitate, prin contribuție la promovarea valorilor general-umane și poziție civică activă".

El a acordat distincții următoarelor doamne:

"Ordinul de Onoare" — doamnei Raisa SLIVCA din satul Corjeuți, raionul Briceni, mamă a zece copii. A întemeiat o familie trainică care asigură educația copiilor și dezvoltarea armonioasă a acestora, bunică a 51 de nepoți și 27de strănepoți.

Ordinul „Gloria Muncii" - doamnei Gabriela LUNGU — director artistic al Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță". Activează la Teatrul „Guguţă" de peste 25 ani. Face parte din prima promoţie de actori, a creat peste 50 de roluri, a montat mai multe spectacole, întreaga ei activitate a fost orientată spre promovarea valorilor naţionale, păstrarea tradiţiilor și pregătirea profesională a viitorilor actori.

Ordinul „Gloria Muncii" — doamnei Anna STATOVA — director al Societății cu Răspundere Limitată „Moroi", UTA Găgăuzia. A activat în complexul agroindustrial, actualmente — în domeniul alimentației publice, contribuind meritoriu la dezvoltarea infrastructurii social-economice și la sporirea calității serviciilor prestate.

Medalia „Meritul Civic" — doamnei Natalia LEFTER — dublă campioană mondială la lupte sambo; maestru al sportului la judo și sambo, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, actualmente specialist în Serviciul pregătire fizică și sport al Armatei Naționale.

Medalia „Meritul Civic" — Doamnei Iulia VODEANIUC - tânără vioristă, a participat la numeroase concerte în țară și peste hotare unde a obținut premii și mențiuni. În pofida situației materiale dificile, având doar sprijinul bunicii care este tutorul ei după decesul mamei, este o studentă eminentă, care demonstrează succese impresionante la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Medalia „Nicolae Testemițanu" — doamnei Stela DODU — șef de secție la Spitalul Clinic Municipal Nr.1, municipiul Chișinău. Contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate pacienților, având ca rezultat indicatorii de bază cum ar fi, descreșterea mortalității perinatale de la 4,6 % în 2013 până la 2,4 % în 2016 și evitarea mortalității materne pe parcursul ultimilor 8 ani — 0 %. Primește circa 3000 de nașteri, anual, înregistrând un coeficient foarte înalt la capitolul nou-născuți vii.

Titlul onorific „Artist al Poporului" — doamnei Alla DOREANU — actriță la Teatrul de Dramă și Comedie „Nadejda Aronețkaia" din Tiraspol; membru al Uniunii Teatrale, a jucat în numeroase piese clasice și contemporane, a regizat mai multe filme care au fost înalt apreciate.

Titlul onorific „Om Emerit" — doamnei Polina TURTА — președinte al Asociației Donatorilor de Sânge, donator emerit. Pe parcursul vieții a donat 100 de litri de sânge, începând cu anul 1992 și până în prezent are peste 200 de donări de sânge voluntare și neremunerate, salvând foarte multe vieți.

Președintele Dodon a declarat că va institui practica ca în fiecare an, de 8 Martie, să fie decorate femei remarcabile din Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0