Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon spune verde în ochi în ce condiții va coopera cu FMI

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon, președintele Republicii Moldova
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat în cadrul întrevederii cu reprezentanții FMI în ce condiții este gata să coopereze cu structurile internaționale.

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat că pledează pentru cooperarea cu structurile internaționale, doar că această cooperare trebuie să fie în interesul Republicii Moldova.

”Am avut o discuție complexă cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional. Am transmis un mesaj foarte clar. Eu sunt pentru cooperarea cu structurile internaționale, doar că poziția mea este categorică, această cooperare trebuie să fie în interesul Republicii Moldova și al cetățenilor săi”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președintele a subliniat că nu susține mai multe prevederi ale Memorandumului de cooperare cu Republica Moldova, în special partea care ține de reforma sistemului de pensionare, înghețarea creșterilor salariale, majorarea tarifelor, limitarea volumului alocațiilor pentru subvențiile în agricultură.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii vor plăti miliardul furat, așa vrea FMI. Dodon, în război cu Guvernul

Igor Dodon a anunțat că Președinția va bloca legea amnistiei fiscale în forma sa actuală. Totodată, Dodon se pronunță categoric împotriva legii ”miliardului”, prin care cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să întoarcă banii furați.

”Voi insista pe anularea legii miliardului. Voi depune toate eforturile ca banii să fie rambursați de cei care au fost implicați în acest furt, voi pleda pentru penalizarea celor care se fac de vină, confiscarea și vânzarea activelor celor care au fost direct sau indirect implicați în fraudă. Reamintesc că primul subiect pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate va fi anume cu privire la banii furați din sistemul financiar-bancar. Sunt și alte soluții pentru rambursarea miliardului furat. În scurt timp voi face publică poziția mea. Am convenit să lucrăm la nivel de experți la acest subiect”, a subliniat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0